Horecabeurs in nieuw ‘dynamisch en groen jasje’

In de Evenementenhal op De Krim vindt op maandag 10 en dinsdag 11 februari de eerste editie van WHIER plaats. Een divers aanbod met een duurzame insteek geeft een nieuw karakter aan de horecabeurs op Texel. Het evenement voor lokale en regionale horeca en hospitalityondernemers die het graag eens ‘anders willen doen’. Het evenement bestaat uit een beurs, pop-up-restaurant, inspiratiepodium, outdoor food festival en indoor food market.Beurs anno nu

Met inmiddels ruim 400 M² ingevulde beursvloer, presenteert WHIER een divers aanbod aan deelnemers. Bedrijven als Hanos, Cocomat, Eijssink, Koppert Cress en Veltins zullen aanwezig zijn. Ook bedrijven van het eiland zullen niet ontbreken. Een gevarieerde line-up biedt de bezoeker de mogelijkheid antwoorden te vinden op hun vraagstuk. Het willen verduurzamen en vernieuwen van de horeca- en hospitalitysector is de drijfveer achter het concept. Valerie Jongeneel van het organiserende Puur zsa zsa zsu Events: “De vernieuwde versie heeft innovatie, inspiratie en duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Niet alleen de bekende grote namen of Texelaars zullen de revue passeren als deelnemer, maar juist ook veel kleinschalige producenten en start-ups. Er is daarbij voor ieder wat wils.”

Zo wordt er op het buiten eventterrein aandacht gevestigd voor het Texelse rund en lamsvlees en zal er een speels educatief element worden toegevoegd met interessante sprekers, workshops en masterclasses. Van een drank- en spijstheater tot interessante powertalks van horecapioniers. Dit alles is mogelijk door een partnersamenwerking met Vakantiepark De Krim en Hanos Texel. Er zijn nog enkele last minute plekken op de beurs en het outdoor food festival beschikbaar. Aanmelden kan via de website www.whier.nl

Pop Up Restaurant & festival

In het pop-up restaurant kan de bezoeker het resultaat ervaren. Bekende Chef’s en leerlingen van de ROC zullen samen met executive chef Joram Timmerman van restaurant het Kook Atelier op Oost, een lunch en diner verzorgen. De gerechten die worden geserveerd voldoen aan de vijf principes van Dutch Cuisine; cultuur, gezond, natuur, kwaliteit en waarde. De organisatie wil zo de aandacht vestigen op de ambacht en het ingrediënt. De bezoeker reserveert een driegangen-businesslunch of diner en proeft zo verschillende ingrediënten, geleverd door verschillende deelnemende standhouders. Indien gewenst binnen een uur geserveerd, zodat de bezoeker daarna zijn of haar beursbezoek kan voortzetten. Voor een verantwoorde snelle hap is buiten het pop up food festival; diverse foodtrucks serveren daar de laatste trends op streetfood & snack gebied. “Het event heeft daarmee een geheel nieuw karakter. Daarbij blijft de traditie van proeven, samenkomen, netwerken en bijpraten natuurlijk bestaan”, stelt Jongeneel. Wie de Texelse chef komt ondersteunen wordt binnenkort bekend gemaakt.

WHIER

Maandag 10 februari van 17:00 – 22:00 uur en dinsdag 11 februari van 10:00 – 17:00 uur vindt het vernieuwde evenement plaats in Evenementenhal Texel op Vakantiepark de Krim. Toegangskaarten worden via de deelnemers verspreid en zijn los á € 17,50 binnenkort online te bestellen. Meer info, programma en tickets via www.whier.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *